ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه در زمان کرونا

چرا باید میوه و سبزی را ضدعفونی کرد؟
سفر میوه ها و سبزیجات به سمت کشوی یخچال شما، بسیار طولانی است. سبزیجات و میوه ها در این سفر با چیزهایی همراه می شوند که قطعا مایل به خوردن آنها نیستید. مثلا، واکس، آلودگی، آفت کش های شیمیایی و پاتوژن هایی که می توانند موجب مسمومیت های غذایی شوند. بر اساس آمار مرکز کنترل و جلوگیری از بیماری، این مسمومیت ها هرساله از هر شش آمریکایی یک نفر را مبتلا می کند.

کووید ۱۹ یا ویروس کرونا یکی دیگر از تهدید هایی است که ممکن است روی میوه و سبزی جا خشک کرده باشد. این ویروس از طریق افرادی که قبل از خرید شما میوه و سبزی را لمس کرده اند، به آنها منتقل می شود. بر این اساس بهتر است یک واقعیت را بررسی کنیم. سازمان غذا و دارو FDA خاطرنشان می کند که تاکنون هیچ شواهدی دال بر انتقال ویروس از طریق میوه و سبزی به انسان وجود ندارد. بنابراین توصیه ی ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات قبل از مصرف، تنها به دلیل موارد مذکور، یعنی واکس، آلودگی، مواد شیمیایی و پاتوژن ها می باشد. انجام دادن این کار در دوران کرونا، خیال افراد را راحت می کند. چه با کرونا و چه بدون کرونا، ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات یک کار عاقلانه است. اگرچه باید در هنگام انجام این کار مجموعه ای از باید ها و نباید ها را درنظر گرفت

چطور میوه ها و سبزیجات را به روشی بی خطر ضدعفونی کنیم؟
شستن میوه و ها و سبزیجات قبل از مصرف، بسیار آسان تر از چیزی است که فکر می کنید. روش کار به این صورت است:

اول دستان خود را بشویید. اگر دستان شما به ویروس آلوده باشند، احتمال انتقال آن به میوه و سبزی وجود دارد. در این صورت نتیجه ی ضدعفونی کردن، عکس می شود. قبل از برداشتن میوه ها، دستان خود را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویید. استفاده از مواد ضدعفونی کننده هم در این مواقع کافیست.

میوه ها و سبزیجات را درست قبل از مصرف بشویید. رطوبت بهترین مکان برای رشد و تکثیر باکتری است. در صورتی که مواد غذایی را زودتر از زمان مصرف آن بشویید، با ایجاد مکان مرطوب، خطر رشد باکتری را افزایش خواهید داد. این باکتری خطرناک نیست. اما با فاسد کردن زود هنگام میوه، نیاز شما را به خارج شدن از خانه و تهیه ی مواد غذایی افزایش می دهد.

فقط از آب سرد استفاده کنید.اطلاعات زیادی درباره ی نحوه ی صحیح ضدعفونی کردن میوه ها و سبزیجات در دوران کرونا موجود است. اگر متوجه شده باشید، همه ی این اطلاعات بر شست و شوی مواد غذایی با صابون و آبکشی آنها اذعان دارند. اما بسیاری از کارشناسان – که دپارتمان کشاورزی آمریکا هم شامل آن می شود – این روش را رد می کنند. بسیاری از میوه ها و سبزیجات دارای بافتی متخلخل هستند. یعنی اگر چیزی به سطح بیرونی آنها مالیده شود، احتمال نفوذ ماده به داخل میوه یا سبزی وجود دارد. مصرف صابون، حتی انواع ملایم آن، باعث به وجود آمدن ناراحتی معده در افراد خواهد شد و این روش از طرف FDA کاملا رد شده است. هنوز هیچ شواهدی دال بر تاثیر اسپری های تمیز کننده و یا استفاده از آب برای ضدعفونی کردن مواد غذایی وجود ندارد.همچنین تحقیقات کمی درباره ی سلامت کلینیکی این مواد صورت گرفته است. راه حل؟ قبل از مصرف میوه و سبزی آنها را به مدت ۳۰ ثانیه با آب سرد آبکشی کنید، حتی اگر قصد پوست کندن یا پختن مواد غذایی را دارید. از آب داغ استفاده نکنید. آب داغ راه را برای ورود میکروارگانیسم ها به داخل میوه باز می کند.

دقیق باشید. آبکشی با آب سرد، تمام آن چیزی است که برای از بین بردن آلودگی ها به آن نیاز دارید. اما باید یک تکنیک را رعایت کنید. درصورت آبکشی کاهو، کلم و گیاهان برگ دار، قبل از ضدعفونی لایه ی بیرونی آنها را جدا کنید. این کار باعث از بین رفتن نقاط آسیب دیده می شود. این نقاط محل تجمع باکتری می باشند. در هنگام شستن هویج، سیب، سیب زمینی و دیگر میوه ها و سبزیجات سخت، از یک برس استفاده کنید و روی سطح آنها بکشید. برای آبکشی میوه های نرم، مثل گیلاس و آلبالو، گوجه و یا قارچ، دست خود را به آرامی روی سطح آن بکشید.

اگر خواهان اقدام موثرتری هستید، از جوش شیرین استفاده کنید. اگر آبکشی مواد غذایی با آب سرد کافی به نظر نمی رسد، می توانید از حمام جوش شیرین استفاده کنید. طبق تحقیقاتی که در نشریه Agricultural and Food Chemistry منتشر شد، استفاده از جوش شیرین یکی از موثرترین روش ها در از بین بردن باقی مانده های آفت از روی میوه و سبزی است. این روش حتی از وایتکس کلوروکس هم موثرتر است (باید خاطر نشان کنیم که هیچگاه از کلوروکس برای ضدعفونی کردن میوه و سبزی استفاده نکنید.)

ابتدا سینک خود را تمیز و ضدعفونی کنید. سینک را از آب سرد پر کرده و حدود ۱ قاشق چایخوری جوش شیرین به آن اضافه کنید. درصورت لزوم می توانید مقدار جوش شیرین را افزایش دهید. میوه و سبزی خود را به مدت ۱۲ تا ۱۴ دقیقه در این محلول قرار دهید. میوه های سفت را با براش میوه پاک کنید. قبل از مصرف میوه ها را خشک کنید.

شستن میوه ها درست قبل از مصرف درباره ی این روش هم صادق است. حمام جوش شیرین در سینک تنها برای ضدعفونی کردن میزان زیادی میوه و سبزی مناسب است. در صورتی که هربار یک یا چند میوه یا سبزی را ضدعفونی می کنید، یک کاسه آب و کمی جوش شیرین کار شما را راه می اندازد.

آیا باید بعضی از میوه ها و سبزیجات را بیشتر از بقیه ضدعفونی کرد؟
در حال حاضر اکثر آمریکایی بیشتر از اینکه نگران بهداشت مواد غذایی باشند، به فکر پرداخت اجاره و اقساط خود هستند. به طور کلی، آگاهی از اینکه کدام ماده ی غذایی میزان آلودگی بیشتری را به خود جذب کرده، می تواند کار ضدعفونی را برای شما تسهیل کند. هر ساله، کارگروه محیط زیست لیستی را به نام ۱۲ ماده آلوده (موادی که بیشترین میزان مواد شیمیایی را با خود به همراه دارند) و ۱۵ ماده تمیز (موادی که از سلامت کافی برخوردارند) منتشر می کند. در هنگام ضدعفونی کردن مواد غذایی، این دسته بندی را به یاد داشته باشید.

۱۲ ماده آلوده به ترتیب: توت فرنگی، اسفناج، کلم پیچ، شلیل، سیب، انگور، هلو، گیلاس، گلابی، گوجه، کرفس، سیب زمینی و فلفل تند.

درصورت امکان موارد نام برده را به صورت ارگانیک تهیه کنید و در هنگام شست و شوی آنها دقت بیشتری به خرج دهید.

۱۵ ماده تمیز به ترتیب: آووکادو، ذرت شیرین، آناناس، پیاز، پاپایا، نخود شیرین (یخ زده)، بادمجان، مارچوبه، گل کلم، طالبی، بروکلی، قارچ، کلم، خربزه ی قندک و کیوی

این مواد را با آب سرد بشویید. میزان نگرانی درباره ی میزان آلودگی این مواد کمتر است.

باهوش باشید، مضطرب نشوید
این روزها کنار گذاشتن وسواس فکری درباره ی اشیا و موادی که به خانه وارد می شوند، بسیار سخت است. اما وقتی نوبت به مواد غذایی می رسد، باید حقیقت را از خرافات تشخیص داد، به خصوص زمانی که حقایق نشان می دهند اوضاع خیلی هم وخیم نیست. با استفاده از توصیه های ذکر شده، میوه ها و سبزیجات خود را ضدعفونی کنید و نگران چیزی نباشید